Alparslanlar Malazgirt'te

Alparslanlar Malazgirt

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Anadolu'nun kapılarını Türklere açan büyük kumandan Sultan Alparslan'ın kahramanlığını ve Malazgirt Savaşı'nı binlerce gencin katılımıyla kutlandı.

ECDADIN HATIRASI

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Sultan Alparslan"ın adını verdiği ve projede 1071 `Alparslan` ve Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen binlerce genç, 26 Ağustos 2013’te Malazgirt Savaşı’nın yapıldığı Malazgirt Ovası’nda buluştu. Sultan Alparslan ve askerleri gibi kıl çadırlarında konaklayan gençler, zaferin 942. yıldönümünde ecdadın hatırasını yerinde yâdetti.

GENÇLERİN HEPSİ ALPARSLAN

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç`ın da katılımıyla gerçekleşecek organizasyona Kırıkkale’den 12 Alparslan katıldı. Projenin en ilginç noktalarından biri de Muş’un Malazgirt ilçesinde toplanacak olan gençler arasında 1071 tanesinin isminin Alparslan olması. Program, tarihteki sürece uygun olarak 26 Ağustos’ta 1071’e ithafen sabah namazının kılınmasının ardından başladı. Ovada toplanan olan gençler, ilginç bir canlandırma ile karşılaştılar.

ŞEHRİN ANAHTARINI TESLİM ETTİ

Sultan Alparslan ile Bizans İmparatoru IV. Romen Diyojen’in orduları arasında gerçekleşen savaş, açık havada tiyatro gösterisi ile canlandırıldı. Tiyatronun ardından “Doğadaki İnsan” programı ile herkesin beğenisini kazanan Serdar Kılıç, şehrin temsili anahtarını bir devlet büyüğüne teslim etti.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı